تبلیغات
کُنــج خــونه - ماهی حسون
تازه های کُنــج خــونه

طبخ ماهی حسون به شیوه من!...


ماهی حسون ازجمله ماهی های جنوبه که گرچه پر از تیغ ریزه، اما چون گوشت سفت و منسجم و البته سفیده رنگی داره، من از طرفداراشم؛ البته به شرطی که با شیوه خودم درست شه چون بنده نسبت به بوی زهم ماهی به شدت حساس می باشم...

این مواد برای 3 نفر کافیه

فیله ماهی حسون 250 گرم

پیاز 1 عدد بزرگ

کشمش پلویی 3 ق غ

مغز گردو خرد شده(نه پودر شده!) 3 ق غ

آرد سفید 3 ق غ

جوز هندی یک هشتم ق چ

زعفران دم کرده 3 ق غ

آبلیمو 3 ق غ

روغن زیتون 3 ق غ

نمک یه عالمه

پودر سیر، پاپریکا و فلفل سیاه 1 ق چ

ماهی ها را با نمک خیلی زیاد ماساژ میدیم(یعنی یه مشت نمک بردارید و خوب به بدن فیله ها بمالید) ، آبلیمو را سراسر فیله ها می ریزیم(پشت و رو) و بعد زعفران دم کرده را... و در نهایت پیاز را نگینی خرد کنید و ماهی ها را در آن بخوابانید. درب ظرف را می گذاریم و ماهی های نازنین را برای مدت 2 ساعت تنها می گذاریم...

تو ظرف دیگه ای آرد سفید+ جوز هندی+ پاپریکا +پودر سیر و فلفل سیاه (که همچنان تأکید می کنم خودتون دانه فلفل را بسائید) مخلوط  می کنیم و کنار می گذاریم.

الان 2 ساعت از خوابانیدن ماهی ها در پیاز و... گذشته، تصویر زیر ادویه مخصوص مرغ و ماهی گلهاست که من خیلی دوستش دارم و چندتاشو احتکار کردم و هر وقت این غذا یا استیک مرغ بخوام درست کنم با سلام و صلوات از صندوقچه درش میارم!

خلاصه کل سطح ماهی را با این ادویه می پوشونیم و دوباره درب آن را گذاشته و باهاش بای بای می کنیم.... تا نیم ساعت دیگه....

خب حالا دیگه ماهی ما خوب مزه دار شده. همه مواد را از روش بر می داریم و توی همون مخلوط آردی که قبلاً درست کردیم قرار می دیم...

... و می ره برای سرخ شدن...

این قیافه تا اینجاش...

خیلی ها مثل مادر خانمی معتقدند، ماهی طبع سردی داره و باید در کنارش دورچینی با طبع گرم قرار بدیم تا بعداً سیستم بدن را داغون نکنه....

بنابراین پیازهای نازنین طلایی خوشبو را برداشته در کمی روغن زیتون تفت می دیم. وقتی کاراملی شد کشمش پلویی و گردوی خردشده را بهش اضافه می کنیم و به عنوان دورچین ماهی ازش لذت می بریم...

حالا نوبت سرو سبزی پلوست چون ماهی از هر نوعیش که باشه، بدون سبزی پلو.... هــــرگز..... خیلی ساده اما زیباست. توی یک کاسه کوچک مقداری سبزی پلو ریخته و با قاشق آن را پرس می کنیم(چون سبزی پلو داغه خیلی خوب فرم می گیره)

بعد خیلی آرام کاسه را وارونه می کنیم و برنج را با دست هدایت م کنیم طرف ظرف ماهی...

آخرشم کمی زعفران دم کرده را با آبلیمو مخلوط می کنیم و روی ماهی و کمی هم روی برنج می دیم.

من که با نوشتنشم دلم ماهی خواست...






طبقه بندی: آموزش تصویری
برچسب ها: آشپزی ملل

  • var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-153829-9']); _gaq.push(['_setDomainName', 'zohrehshirvani.mihanblog.com']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();