تبلیغات
کُنــج خــونه - کلم پلو شیرازی
تازه های کُنــج خــونه

پیشنهاد امروز من، تست غذای ملی شیرازی هاست. از دستش ندید که با این روش نه بوی کلم پخته، آزار دهنده می شه نه حسرت امتحان نکردنش به دلتون می مونه...

از اونجا که بنده کمی تا قسمتی بد ادا می باشم و کلاً هر غذایی با هر بویی را نمی پسندم، مدتهای مدیدی خوردن کلم پلو را به دلیل بوی بد کلم پخته قدقن کرده بودم.... تا اینکه یه روز، برنامه آشپزی به خانه بر میگردیم، آموزش پخت کلم پلوی شیرازی  را داد و مربی آشپزی ضمانت داد که در این نوع طبخ، به هیچ وجه بوی خامی کلم پخته احساس نمی شه، غذا چرب و چیلی از آب در نمیاد، اگه از خوردنش لذت نبردید سرمو می دم و چه و چه و چه

خلاصه با این اوصاف، آستینا را بالا زدیم و دست به کار شدیم و انصافاً تعاریف خانم مربی دقیق و درست از آب در اومد. نه تنها بوی بد کلم از بین رفت بلکه طعمش  اونقدر عــــالی شد که بعد از اون ماجرا بارها و بارها این غذا را درست کردم و همه از خوردنش لذت بردند.....

کلم پیچ ا عدد کوچک

برنج آبکش شده 3 لیوان

زیره سبز 3 ق غ

زعفران دم کرده 1 استکان

گوشت چرخ کرده 250 گرم

پیاز 2 عدد بزرگ

روغن 4 ق غ

نمک و فلفل به میزان دلخواه

 

 گام اول خرد کردن کلم پیچ هست. کلم را بصورت نواری خرد کنید و با کمک دست نوارها را کمی زیر و رو کنید و بهم بمالیدشون تا کاملاً از هم جدا بشن..

یکی از پیازها را خلالی می کنیم. داخل تابه بزرگی 3 ق غ روغن را می ریزیم و همزمان پیاز  و کلم را توی تابه می ریزیم تا پیاز، بوی خامی کلم را بگیره.

شعله گاز را کاملاً کم می کنیم و اجازه می دیم تا کلم و پیاز به آرامی خوب خوب سرخ بشن و رنگشون کاراملی بشه (این قضیه تقریباً یه ربع، بیست دقیقه ای طول می کشه؛ پس لطفاً حوصله کنید)

یکی دیگه از پیاز ها را رنده می کنیم و آب پیاز را می گیریم و با گوشت چرخ کرده ، کمی نمک و فلفل خوب ماساژ می دیم تا حالت چسبندگی به خودش بگیره...

گوشت ها را به اندازه یک گردو برداشته و قلقلی می کنیم و توی یک قاشق غذا خوری روغن، البته با شعله ملایم گاز، سرخ می کنیم و کنار می گذاریم...

زیره را می کوبیم و با پودر کاری مخلوطش می کنیم و داخل یک قابلمه کمی روغن می ریزیم .... 

یک کفگیر از برنج آبکش شده بر میداریم و می ریزم ته قابلمه، بعد کمی از کلم سرخ شده را روش قرار می دیم و دوقاشق غذاخوری زعفران دم کرده را روی آن می ریزیم و در نهایت با دست ادویه زیره و کاری را روش می پاشیم

به همین ترتیب این کار را اونقدر ادامه می دیم تا برنج و کلم و ادویه و زعفران تمام بشه(یعنی تمام مواد لایه لایه روی هم قرار می گیرند)

درب ظرف را می گذاریم و اجازه می دیم برنج دم بکشه(معمولاً 20 تا 30 دقیقه طول می کشه)

(من این کار را توی ظرف چدن کردم تا مطمئن باشم که برنج قالبی در میاد؛ شما می تونید خیلی معمولی تو هر ظرفی که دوست دارید برنج را دم کنید) ... در نهایت کلم پلو را توی ظرف سرو می کشیم و گوشت های قلقلی سرخ شده را روش قرار میدیم

نوش جان...




طبقه بندی: آموزش تصویری آشپزی ملل

  • var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-153829-9']); _gaq.push(['_setDomainName', 'zohrehshirvani.mihanblog.com']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();