تبلیغات
کُنــج خــونه - چیکن استراگانف
تازه های کُنــج خــونه

شاید عاشق تجربه غذاهایی با طعم های خاص و منحصر بفرد هستید، اگر اینطوره؛ توصیه می کنم حتماً ادامه مطلب را کلیک کنید...


چیکن استراگانف یک غذای اصیل روسی هست که انواع مختلف دارد، اگر بیس اصلی این غذا، با گوشت قرمز درست بشه ؛ بیف استراگانف و اگر با ماهی طبخ شه؛ فیش استراگانف خوانده می شه، بنابراین خیلی راحت می شه حدس زد که بیس اصلی این غذا، گوشت مرغ هست، پس:

فیله مرغ یا سینه بدون استخوان 250 گرم

قارچ 250 گرم

خامه 100 گرم

کره 100 گرم

شیر 2 لیوان

پیاز 1 عدد

آرد 2 قاشق غذا خوری

روغن 3 قاشق غذا خوری

چیپس خلالی 1 بسته

نمک و فلفل به میزان دلخواه

اولین گام خرد کردن مرغ های خام به شکل نواری است تا موقع سرو زیباتر باشند. بعد پیازها را خلال کرده و داخل تابه با 3 قاشق غذا خوری روغن کمی تفت می دهیم. وقتی پیازها کمی سبک شد مرغ ها را اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا بوی ضخم مرغ از بین بره. 

حالا نوبت اضافه کردن قارچ، نمک و فلفل هست، پس از این کار درب ظرف را می بندیم تا آب میان بافتی قارچ ها خارج بشه و مرغ با آب قارچ کمی مغز پخت شود.

در یک ظرف دیگه آرد را ریخته و روی حرارت مرتب هم می زنیم تا بوی خامی آرد از بین بره (من از آرد سه صفر استفاده می کنم، چون معتقدم نصف طعم غذا، بستگی به کیفیت مواد داره، نصف دیگه هنر آشپز) این کار را تا جایی ادامه می دهیم که آرد از رنگ سفید به رنگ کاراملی تبدیل بشه، این مرحله خیلی مهمه چون تمام طعم خاص این غذا بستگی به خوب تفت دادن آرد داره پس لطفاً جدی بگیرید و کمی حوصله به خرج بدید.

بعد از تغییر رنگ آرد، کره را بهش اضافه می کنیم و خیلی سریع هم می زنیم تا کل آرد به کره آغشته بشه (اگه خوب از عهده آرده بر اومده باشید، در این مرحله باید مخلوط آرد و کره رنگ بیسکوییت ساقه طلایی شده باشه)

حالا این مخلوط را به مرغ ها اضافه کرده و هم می زنیم و بلافاصله شیر را به مواد اضافه می کنیم (من معمولاً از شیر کم چرب استفاده می کنم. هم بخاطر جذب بیشتر کلسیمش و هم بخاطر اینکه این غذا به خودی خود کلی سنگین و پر کالریه، اما با شیر پرچرب خوشمزه تره)

همون طور که در عکس پیداست، مخلوط کمی روان و آبکیه (مثل سوپ) بنابراین باید درب تابه را بگذاریم و اجازه بدیم برای مدت 20 دقیقه مواد خوب بپزه تا کاملاً جا بیفته و یک سس غلیظ تحویل بگیریم اما در این حین، هر از گاهی یه هم کوچولو می زنیم تا آردمون ته نگیره.

تا جاییکه به این مرحله برسه... ای ول غلظت!

خامه را به مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم تا خامه یک قُل کوچک بزنه

گام نهایی انتقال چیکن استراگانف توی ظرف سرو هست و پاشیدن کلی چیپس خلال روی سطح ظرف (اگه تونستید خودتون سیب زمینی خلالی سرخ کنید که همه چیز خونگی یه طعم دیگه داره حتی از نوع چیپسی!)

نکته ای که می مونه اینه که اولاً این غذا خیلی سنگین هست، پس لطفاً خودتون را کنترل کنید چون اینقدر خوشمزه می شه که دلتون نمی یاد حالا حالاها از سر میز بلند شید و آخر کار خودتون هستید و یک وجدان لِه و پِه

 ثانیاً من، برخلاف خیلی ها، هیچ وقت با پاستا یا برنج یا چیز دیگه ای امتحانش نکردم، حتی به عنوان پیش غذا هم به حساب نمیارم، چون از نظر من با نان باگت یک غذای کامل و عالیه، حالا دیگه خودتون صاحب اختیارید...

و ثالثاً اگر خواستید این غذا با همین میزان مرغ، به قول قدیمی ها دست و داد کنه و یکباره یه ایل مهمان تو خونتون ریخت و این غذا را خواستند و شما هم نخواستید کم بیارید و این حرفا...، کافیه مقدار خامه و آردش را بیشتر کنید.

رسپی از کتاب آشپزی نرگس خاله




طبقه بندی: آموزش تصویری آشپزی ملل
برچسب ها: آشپزی ملل

  • var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-153829-9']); _gaq.push(['_setDomainName', 'zohrehshirvani.mihanblog.com']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();